Predstavitev knjige Ivice Žnidaršič: Nemčija še ni plačala vojne škode. Vojna škoda in odškodnine
17. februar 2015

Vljudno Vas vabim na predstavitev knjige Ivice Žnidaršič "NEMČIJA ŠE NI PLAČALA VOJNE ŠKODE. VOJNA ŠKODA IN ODŠKODNINE", ki bo v torek, 24. februarja 2015 ob 11.30 uri, v viteški dvorani Muzeja novejše zgodovine, Celovška cesta 23, v Ljubljani.

Ivica Žnidaršič je vsem slovenskim vladam, pristojnim ministrstvom in poslancem Državnega zbora od leta 1990 posredovala številna gradiva za uveljavljanje pravic slovenskim izgnancem in beguncem, prvim množičnim žrtvam fašizma in nacizma ter pobud za izterjavo vojne škode od Nemčije, ki je Slovencem in Sloveniji še veliko dolžna.

V tej knjigi, ki je izšla letos, je dan pregled zakonov o popisu vojne škode, o zahtevani in odobreni vojni škodi na reparacijskih konferencah, o dobljeni vojni škodi in o pobudah Društva izgnancev Slovenije 1941-1945 Nemški državi, slovenskim državnim organom in pobude v Državnem zboru RS.

V knjigi so navedeni dragoceni dokumenti o obravnavani problematiki za slovenske državne organe in spomin preživelim izgnancem in beguncem, žrtvam fašizma in nacizma.

Pričakujemo Vašo udeležbo in Vas lepo pozdravljamo.

Svet Skupščine DIS
prof. dr. Janko Prunk