VABLJENI NA OSREDNJO SLAVNOSTNO PRIREDITEV OB 70. OBLETNICI VRNITVE IZ IZGNANSTVA IN BEGUNSTVA TER ZMAGE NAD FAŠIZMOM IN NACIZMOM.
2. april 2015

PRIREDITEV – KONGRES BO V SOBOTO, 6. JUNIJA 2015, Z ZAČETKOM OB 10. URI, V LJUBLJANI, HALA TIVOLI, CELOVŠKA 25.

Slovenska in evropska himna

Pozdravni govor pokrovitelja
Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana

Uvodni govor
Ivica Žnidaršič, prof., Predsednica Društva izgnancev Slovenije 1941–1945

Govori gostov

Sporočilo slovenski in evropski javnosti
dr. Janko Prunk, predsednik sveta DIS

V programu sodelujejo:
Orkester Slovenske vojske
Partizanski pevski zbor
Glasbena skupina iz Krškega

Pričakujemo, da se bodo slavnostne prireditve udeležili vsi člani DIS in svojci. Povabljeni so tudi taboriščniki koncentracijskih taborišč, ukradeni otroci, civilni invalidi vojne in druge žrtve vojnega nasilja ter mladi iz srednjih šol ter študenti. Krajevne in Območne organizacije DIS bodo organizirale skupinski prihod na prireditev, zato jim čimprej potrdite svojo udeležbo.

Izvršni odbor DIS

Vrnjena je pravica do zdraviliško – klimatskega zdravljenja
16. april 2021

V zakonu o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2021 in 2022 je vrnjena tudi izgnancem in beguncem pravica do zdraviliškega in klimatskega zdravljenja, ki smo jo imeli do leta 2012.

Knjiga ob 10 obletnici delovanja Mednarodnega odbora
16. april 2021

Knjigo ob 10. obletnici delovanja Mednarodnega odbora izgnancev in beguncev žrtev fašizma in nacizma v letih 1920–1945 sta zbrala, napisala in uredila prof. Ivica Žnidaršič in mag. Gregor Kaplan.