Društvo izgnancev Slovenije

DruštvoPravni aktiDejavnostiObvestilaArhiv obvestil VestnikPublikacijePovezaveFoto arhivInformacijski center

Obvestila

Ob novem letu
20. december 2015

V letu, v katero vstopamo, bomo zaznamovali 25. obletnico Društva izgnancev Slovenije 1941–1945, ustanovljenega 9. junija 1991. Z aktivnim delom nam je uspelo slovensko javnost seznaniti o izgonu Slovencev, kot najhujšim ukrepom genocidne okupacije Slovenije leta 1941.

Z argumenti, vztrajnostjo in trdim delom smo dosegli status žrtev vojnega nasilja fašizma in nacizma in uveljavili pravice za posebno socialno, zdrav­stveno in pokojninsko varstvo ter odškodnino za psihično in fizično trpljenje ter prisilno delo med izgonom v Nemčijo in Avstrijo.
Prav je, da se o dejavnosti Društva izgnancev Slovenije 1941–1945 se­znanijo tudi potomci izgnancev in beguncev in izrazijo interes za ohranitev aktivnega zgodovinskega spomina ter sodelujejo pri izterjavi gmotne škode od Nemčije, povzročene Sloveniji med drugo svetovno vojno.

Vsem članom in članicam Društva izgnancev Slovenije, predsednikom in predsednicam krajevnih in območnih organizacij DIS, vsem aktivnim članom in članicam odborov krajevnih organizacij DIS, vsem bralcem Vestnika DIS in prijateljem želimo zadovoljne božične in novoletne praznike ter srečno, mirno in uspešno novo leto 2016.

Posebno želimo, da bi ohranili življenjski optimizem, dobro zdravje in veliko druženja z ljudmi, ki razumejo našo trpko usodo in vsak dan ugodno vplivajo na naše počutje.

Ivica Žnidaršič, prof.,
predsednica DIS

« Nazaj

Obvestila
Trenutno ni novic