Seminar za prostovoljce DIS 14. maja 2016
25. april 2016

Izvršni odbor Društva izgnancev Slovenije 1941–1945 bo v soboto, 14. maja 2016, organiziral seminar za prostovoljce DIS, ki bodo sodelovali v krajevnih in območnih organizacijah DIS pri organizaciji potrebne pomoči članom DIS na domu. Seminar se bo začel 14. maja ob 9. uri in bo predvidoma trajal do 14. ure.

Na seminarju se bodo udeleženci seznanili z delovanjem DIS, pravicami izgnancev in beguncev po obstoječi zakonodaji za žrtve vojnega nasilja ter pravicami po zdravstveni, socialni in pokojninski zakonodaji. Poseben vsebinski poudarek bo namenjen oblikam pomoči na domu osamelim, bolnim, invalidnim in pomoči potrebnim članom DIS, ki jih lahko razvijejo in izvajajo krajevne in območne organizacije DIS.

Vsi zainteresirani se lahko na seminar prijavijo na naslov:

Društvo izgnancev Slovenije 1941-1945, Linhartova 13, 1000 Ljubljana, ali po elektronski pošti na naslov drustvoizgnancev@siol.net

Prijavite se lahko tudi po telefonu 01 434 48 80 ali 051 38 32 32.

V prijavi napišite svoje ime in priimek ter točen naslov.

Seminar je brezplačen. Organizacijske in druge stroške bo kril Izvršni odbor DIS.