Društvo izgnancev Slovenije

DruštvoPravni aktiDejavnostiObvestilaArhiv obvestil VestnikPublikacijePovezaveFoto arhivInformacijski center

Obvestila

Vabilo na novinarsko konferenco DIS pred dnevom slovenskih izgnancev, prvih množičnih žrtev nacizma in fašizma po genocidni okupaciji Slovenije leta 1941
27. maj 2019

S tragedijo izgona Slovencev se ne politiki, ne zgodovinarji in razni inštituti niso nikoli ukvarjali. Zato tudi nobena vlada Republike Slovenije doslej ni ničesar naredila, da bi izterjala vojno škodo zlasti od Nemčije, ki je plačala le 2% vojne škode, ki je bila bivši Jugoslaviji odobrena na reparacijskih konferencah po drugi svetovni vojni.

Ob dnevu izgnancev bi želeli izraziti začudenje in protest, da vse slovenske vlade in vsi sestavi Državnega zbora niso sprejeli zakona o simbolični vojni škodi za izgubo premoženja slovenskim izgnancem in niso naredili diplomatskega napora za izterjavo vojne škode od Nemčije, ki je Sloveniji in Slovencem največ dolžna.

O vseh teh vprašanjih lahko dobite podrobne informacije na tiskovni konferenci DIS, ki bo na sedežu Društva izgnancev Slovenije 1941-1945 v ponedeljek, 3. junija 2019 ob 11. uri, v Ljubljani, Einspielerjeva 6, I. nadstropje, soba 64.


Društvo izgnancev Slovenije 1941-1945
Ivica Žnidaršič, prof.
predsednica

 

« Nazaj

Obvestila
Trenutno ni novic