Društvo izgnancev Slovenije

DruštvoPravni aktiDejavnostiObvestilaArhiv obvestil VestnikPublikacijePovezaveFoto arhivInformacijski center

Obvestila

Dopisna seja Društva izgnancev Slovenije 1941‒1945
7. december 2020

Dne 29. oktobra 2020 smo sklicali dopisno sejo Skupščine Društva izgnancev Slovenije 1941‒1945. Vabilo in gradivo v pisni obliki je prejelo 81 krajevnih in območnih organizacij DIS, vsi člani IO DIS, predsednica Nadzornega odbora DIS, predsednik Sveta DIS in častni član DIS. Odziv na Skupščino DIS je bil zelo dober. Glasovnic niso vrnile le 2 krajevni organizaciji DIS, 1 glasovnica pa je bila vrnjena brez podpisa in žiga.

 

Najbrž je vsem članom DIS in krajevnim in območnim organizacijam znano, da ne smemo sklicevati sej, zato je edino možno delovanje le v pisni obliki. Zato sem namesto redne seje Skupščine DIS sklicala dopisno sejo Skupščine DIS.  Kljub bolezni, zaradi zlomov noge in roke, sem napisala poročilo o delu DIS od junija 2019 do junija 2020 in pripravila program dela za leto 2021.

Skupina v sestavi Anke Tominšek, Zdenke Kaplan in mag. Franca Žnidaršiča pa so pripravili predlog dopolnitve statuta DIS.

Vesela sem, da smo na dopisni seji  Skupščine DIS sprejeli poročilo o delu DIS in sprejeli program dela DIS za leto 2021, ki ga nujno potrebujemo za razpise za sredstva za leto 2021.

Ko pa bodo redno delovali organi IO DIS bomo lahko predložili v sprejem na upravno enoto tudi dopolnitve statuta DIS. Del gradiv iz Skupščine DIS, ki je bila 29. oktobra 2020, objavljamo.

Članstvu DIS omogočamo povezovanje in izvajamo solidarnost. Ne počutite se osamljeni in zapuščeni. Pokličite v težavah svojo v Krajevno in Območno organizacijo DIS ali pa na DIS, da bi vam pomagali.

Sedaj je tudi več časa za branje knjig o izgnanstvu in prizadevanjih za uveljavljanje in ohranjanje pravic. Veliko smo pretrpeli v življenju, zato smo optimistični, da bomo tudi te hude čase prestali in da se nam bo to življenje kmalu obrnilo na bolje.

Bodite optimistični in skrbite za zdravje, da bi se v letu, ki prihaja zopet videli.

Ivica Žnidaršič, prof.
 Predsednica DIS

 

« Nazaj

Obvestila
Trenutno ni novic