Društvo izgnancev Slovenije

DruštvoPravni aktiDejavnostiObvestilaArhiv obvestil VestnikPublikacijePovezaveFoto arhivInformacijski center

Obvestila

Priprave na sklic Skupščine Društva izgnancev Slovenije
20. december 2022

Po dolgem času pripravljamo redni sklic seje Skupščine Društva izgnancev Slovenije 1941‒1945 z udeležbo vseh delegatov krajevnih in območnih organizacij DIS.

Na tej Skupščini DIS, ki bo sredi marca 2023, bomo obravnavali zaključni račun DIS za leto 2022 in stališča nadzornega odbora DIS, sprejeli program dela DIS za leto 2023 in 2024 in ponovno volili organe Skupščine DIS. Pomemben sklep bo tudi o ustanovitvi Informacijskega centra za zaščito arhivov DIS, na osnovi katerih se je doseglo pravice za 79.000 Slovencev in 11.000 slovenskih izgnancev za prisilno delo.
Pomembni so tudi arhivi Ivice Žnidaršič in gradiva za državne organe, če se bodo odločili izterjati vojno škodo. Gradiva, ki jih je zbrala, napisala in delno objavila Ivica Žnidaršič, imajo veliko vrednost in jih je treba shraniti. Izvršni odbor DIS
mora za to poskrbeti.
Na Skupščin i DIS bodo ponovno potrjene spremembe statuta DIS, zato je veliko dela s pripravami te seje, na katero pride po en delegat vsake krajevne in območne organizacije DIS.
Upam, da bodo krajevne organizacije DIS poslale datume pohodov in drugih prireditev, da bi jih dali v program za leto 2023. Te podatke potrebujemo do srede, 15. februarja 2023, da bi jih vključili v skupni program dela DIS za leto 2023.

Zdenka Kaplan
članica IO DIS

« Nazaj

Obvestila
Trenutno ni novic