Društvo izgnancev Slovenije

DruštvoPravni aktiDejavnostiObvestilaArhiv obvestil VestnikPublikacijePovezaveFoto arhivInformacijski center

Obvestila

Velika akcija popisa članov DIS – izgnancev, beguncev in potomcev
21. december 2022

V Društvu izgnancev Slovenije 1941–1945 bomo po dolgem času popisali člane DIS, in sicer izgnance v Nemčijo, na Madžarsko, v Srbijo in Hrvaško ter drugam, begunce pred izgonom in potomce.

Tak podroben popis članov bo trajal več mesecev, potrebujemo pa ga, da bomo seznanjeni, koliko naših članov že ima pravice in koliko jih pričakuje še dodatne pravice za gmotno škodo, brezplačno televizijo in prednost pri zdravniku, kar smo nameravali doseči, če bi bil med članstvom interes. Sedaj bo šlo vse bolj počasi, ker članstvo DIS priporočil ni upoštevalo.
Vse krajevne in območne organizacije DIS bodo imele na voljo popisnice članov, kjer boste podatke dopolnili. Nato bomo maja 2023 ta spisek izgnancev, beguncev in potomcev tiskali v posebni publikaciji. Zato prosimo, da dopolnjene sezname pošljete takoj, ko jih boste
imeli, najkasneje pa do konca aprila 2023.
Ker bo to verjetno zadnji popis članov DIS, beguncev in potomcev, vzemite ta popis resno.

I. Ž.

« Nazaj

Obvestila

PROGRAM DELA DRUŠTVA IZGNANCEV SLOVENIJE 1941–1945 ZA LETO 2024
15. december 2023

V letu 2024 bomo program Društva izgnancev Slovenije 1941–1945 prilagajali zdravstveni situaciji in starosti članov Izvršnega odbora DIS in njegovih komisij in članstva, ki je višja od 82 let.

Več »

Delegacija DIS na pogovoru v kabinetu predsednika vlade
15. december 2023

a prošnjo predsednice DIS Ivice Žnidaršič je bila dne 10. novembra delegacija DIS v zasedbi mag. Gregor Kaplan, mag. Franc Žnidaršič in Alojz Rupar sprejeta na pogovor v kabinetu predsednika Vlade RS.

Več »