Društvo izgnancev Slovenije

DruštvoPravni aktiDejavnostiObvestilaArhiv obvestil VestnikPublikacijePovezaveFoto arhivInformacijski center

Obvestila

Vabilo na tiskovno konferenco
30. maj 2008

Vljudno Vas vabimo na tiskovno konferenco Društva izgnancev Slovenije 1941 – 1945, ki bo v SREDO , 4. JUNIJA 2008 OB 11. URI v Ljubljani, Komenskega 7, v dvorani v pritličju.

Pogovor z novinarji je namenjen dnevu izgnancev 7. juniju, ki ga vsako leto obeležujemo z množičnimi zborovanji in prireditvami izgnancev, beguncev, prisilnimi delavci in drugimi žrtvami vojnega nasilja in svojci.

Letos so dnevu izgnancev namenjena tri večja zborovanja. Na sam dan izgnancev bo zborovanje in prireditev 7. junija 2008 ob 11. uri v rekreacijskem parku Mostec.

Na tiskovni konferenci bi vas radi seznanili s stališči DIS do predloga zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o usklajevanju socialnih transferjev, o novelah zakona o žrtvah vojnega nasilja in osnutku zakona o gmotni škodi.

Vljudno prosimo, da se tiskovne konference 4. junija 2008 udeležite. Vse podrobne informacije lahko dobite na telefon 01 43 44 880 ali 051 38 32 32.

Za sodelovanje se že v naprej zahvaljujemo in Vas z vsem spoštovanjem lepo pozdravljamo.

Društvo Izgnancev Slovenije
Ivica Žnidaršič, prof.
predsednica

« Nazaj

Obvestila

Predsednica DZ RS mag. Urška Klakočar Zupančič je sprejela delegacijo DIS
26. april 2024

Predsednica Državnega zbora mag. Urška Klakočar Zupančič je v četrtek, 21. 3. 2024, v Državnem zboru RS sprejela predstavnike DIS. Delegacijo DIS so sestavljali mag. Franc Žnidaršič, Alojz Rupar, Marijan Špegelj ter poznavalec odprtih vprašanj za vojno škodo mag. Gregor Kaplan.

Več »