VABILO KO DIS RADOVLJICA
7. maj 2010

Smo v letu 2010, ki ima kar nekaj zelo pomembnih obletnic. Letos praznujemo 65. obletnico konca II. svetovne vojne in zmage nad fašizmom in nacizmom in 65. letnico vrnitve izgnancev na svoje oropane in požgane domove. Gorenjski izgnanci se bomo teh obletnic spomnili na svojem, že 10. srečanju, ki bo v soboto, 8. maja 2010, ob 10 uri v Mošnjah, pod šotorom. Letos je organizator tega Srečanja Krajevna organizacija DIS Radovljica. Slavnostni govornik bo mag. Franc Žnidaršič, poslanec Državnega zbora RS.

Čas neusmiljeno teče. Še zadnje žive priče-udeleženci te svetovne morije zapuščamo ta svet. Zelo velika napaka bi bila, če bi dopustili, da bi ta delček zgodovine, z nami vred odšel v pozabo. Vojnih grozot in trpljenja ne smemo nikoli pozabiti, pa tudi nikoli dopustiti, da se ponovijo.

To bo srečanje vseh izgnancev,  pregnancev  in sorodnikov  ter drugih žrtev vojnega nasilja. Srečali se bodo člani vseh osmih Krajevnih organizacij DIS iz  vse Gorenjske in drugih krajev Slovenije.

Da bi lahko to naše srečanje gorenjskih izgnancev izpeljali na dovolj dostojen in spoštljiv način, Vas vabimo, da se nam pridružite, kot predstavniki sedme sile, in da prispevate  svoj delež k ohranjanju zgodovinskega spomina.

Prizadevamo in trudimo se, da bi bilo to naše srečanje dostojen spomin na tiste težke in krute čase,  ter opomin  vsem mlajšim  rodovom, kakšno zlo sta fašizem in nacizem.

Vse podrobne informacije lahko dobite na telefon 031 810-400 ali 04 532 07 53.

Lep pozdrav !

KO DIS Radovljica