Društvo izgnancev Slovenije

DruštvoPravni aktiDejavnostiObvestilaArhiv obvestil VestnikPublikacijePovezaveFoto arhivInformacijski center

Obvestila

Zahteva vladnim strankam
24. januar 2012

Društvo izgnancev Slovenije 1941-1945 ponovno zahteva, da stranke, ki sedaj sestavljajo koalicijsko pogodbo, vključijo v program tudi sprejem zakona o poravnavi vojne škode nastale med drugo svetovno vojno. Vsaj del vojne škode je treba izterjati od nemške države.

Društvo izgnancev Slovenije 1941-1945 je vsem vladam v samostojni Sloveniji posredovalo podatke o vojni škodi, ki so jo naredili okupatorji med drugo svetovno vojno in vse podatke, kakšna vojna škoda je bila nekdanji državi priznana na mirovnih in reparacijskih konferencah po drugi svetovni vojni.

Vladnim organom smo posredovali tudi vse podatke, koliko vojne škode je dobila nekdanja Jugoslavija in koliko Slovenija. Nemčija je poravnala le 2% vojne škode. Doslej nobena vlada tega vprašanja ni skušala rešiti.

Zato Društvo izgnancev Slovenije 1941-1945 ponovno zahteva, da stranke, ki sedaj sestavljajo koalicijsko pogodbo, vključijo v program tudi sprejem zakona o poravnavi vojne škode nastale med drugo svetovno vojno. Vsaj del vojne škode je treba izterjati od nemške države.

Vsi zainteresirani in izvoljeni poslanci in politiki lahko podatke o vprašanjih vojne škode, dobijo vsak dan v Informacijskem centru DIS, v Ljubljani, Linhartova 13.

 

Ivica Žnidaršič, prof.
Predsednica DIS

 

« Nazaj

Obvestila
Trenutno ni novic