Arhiv obvestil 2007

7.junij-DAN SLOVENSKIH IZGNANCEV
7. junij 2007

Osrednja prireditev ob dnevu izgnancev - 7. juniju, bo letos v soboto, 9. junija 2007 ob 11. uri, pri zbirnem taborišču - bivših hlevih in konjušnicah pri gradu Rajhenburg, v Brestanici pri Krškem. Vse podrobne informacije lahko dobite na tel.: 01 434 48 80 ali 051 38 32 32 ali osebno na sedežu Društva slovenskih izgnancev Slovenije 1941 - 1945, Komenskega 7, 1000 Ljubljana.

Tiskovna konferenca o mednarodni dejavnosti DIS
23. marec 2007

Vljudno vas vabimo na tiskovno konferenco o mednarodni dejavnosti Društva izgnancev Slovenije 1941─1945 (DIS) v ponedeljek, 26. marca 2007 ob 11. uri, v Ljubljani, Komenskega 7, v prostorih DIS.

Obvestilo članom DIS
18. december 2018

Obveščamo vas, da bomo tudi v letu 2019 organizirali izlet v kraje izgnanstva in obisk pokopališč umrlih izgnancev med drugo svetovno vojno.

Sporočilo za javnost iz Skupščine Društva izgnancev Slovenije 1941–1945, 29. september 2018
18. december 2018

Slovenski izgnanci in begunci smo kot žive priče strahot in nasilja, ki so jih izvajali fašisti in nacisti, ogorčeni, da se v Evropi in pri nas ponovno pojavljajo gibanja fašizma in nacizma. Priča smo poizkusom spreminjanja zgodovine druge svetovne vojne. S popačenjem dejstev se zamegljujejo dogajanja večletne brutalne politike okupacijskih držav. Posamične povojne zunajsodne ukrepe, ki jih obsojamo, se enači s fašističnimi in nacističnimi dejanji. Edini način, da preprečimo ponovitev strahotnih dejanj iz druge svetovne vojne, je ozaveščanje mlajših generacij o času, ko je bil svet izpostavljen in ogrožen zaradi nasilja in genocidne politike fašističnih in nacističnih sistemov.

Sklepi Skupščine DIS, ki je bila 29. 9. 2018 v Ljubljani
18. december 2018

Delegati so sprejeli poročilo o delu DIS od junija 2017 do junija 2018. Delegati so sprejeli tudi program dela Društva izgnancev Slovenije 1941–1945 za leto 2019 z dopolnitvami, da se oblikujejo tudi pokrajinski odbori DIS.