Arhiv obvestil 2007

7.junij-DAN SLOVENSKIH IZGNANCEV
7. junij 2007

Osrednja prireditev ob dnevu izgnancev - 7. juniju, bo letos v soboto, 9. junija 2007 ob 11. uri, pri zbirnem taborišču - bivših hlevih in konjušnicah pri gradu Rajhenburg, v Brestanici pri Krškem. Vse podrobne informacije lahko dobite na tel.: 01 434 48 80 ali 051 38 32 32 ali osebno na sedežu Društva slovenskih izgnancev Slovenije 1941 - 1945, Komenskega 7, 1000 Ljubljana.

Tiskovna konferenca o mednarodni dejavnosti DIS
23. marec 2007

Vljudno vas vabimo na tiskovno konferenco o mednarodni dejavnosti Društva izgnancev Slovenije 1941─1945 (DIS) v ponedeljek, 26. marca 2007 ob 11. uri, v Ljubljani, Komenskega 7, v prostorih DIS.

Dan odprtih vrat taborišča v Brestanici v soboto, 1. junija 2024 od 10. do 14. ure
26. april 2024

Izvršni odbor Društva izgnancev Slovenije 1941-1945 bo ob dnevu izgnancev, 7. junija, organiziral dan odprtih vrat v največjem zbirnem taborišču za izgon Slovencev, ki je bilo v grajskih hlevih in konjušnicah v Brestanici.

Predsednica DZ RS mag. Urška Klakočar Zupančič je sprejela delegacijo DIS
26. april 2024

Predsednica Državnega zbora mag. Urška Klakočar Zupančič je v četrtek, 21. 3. 2024, v Državnem zboru RS sprejela predstavnike DIS. Delegacijo DIS so sestavljali mag. Franc Žnidaršič, Alojz Rupar, Marijan Špegelj ter poznavalec odprtih vprašanj za vojno škodo mag. Gregor Kaplan.