Arhiv obvestil 2013

Prizadevanja DIS za ohranitev vsaj dela taborišča
28. september 2013

V Uradnem listu RS št. 81 z dne 5. oktobra 1999 je bil objavljen odlok o razglasitvi gradu Rajhenburg in njegovega območja za kulturni spomenik državnega pomena. Bivši grajski hlevi in konjušnice pa v tem odloku niso bili zajeti, zato so bili v okviru denacionalizacije vrnjeni trapistom oziroma Mariborski škofiji. Polovico hlevov in konjušnic je odkupil Evrosad, ki ima v njih skladišča za sadje.

Dan odprtih vrat
25. september 2013

V soboto, 28. septembra 2013 od 9 – 13 ure Ogled največjega zbirnega taborišča za izgon Slovencev – hlevi in konjušnice pri gradu Rajhenburg

Društvo izgnancev Slovenije za predsednico ponovno izvolilo Ivico Žnidaršič
29. junij 2013

Društvo izgnancev Slovenije 1941-1945 je imelo danes programsko-volilno skupščino, na kateri je 85 delegatov za predsednico ponovno izvolilo Ivico Žnidaršič. Posebna zahteva delegatov je med drugim bila, da se muzej slovenskih izgnancev prenese nazaj v obnovljeni grad Rajhenburg v Brestanici, in sicer najpozneje do 7. junija prihodnje leto.

Vsem delegatom za Skupščino Društva izgnancev Slovenije 1941–1945
19. junij 2013

Vljudno vas vabimo na programsko volilno Skupščino Društva izgnancev Slovenije 1941–1945, ki bo v soboto, 29. junija 2013 ob 10 uri, v Ljubljani, Linhartova 13, v veliki dvorani v pritličju.

Ob dnevu izgnancev prireditev v ljubljanskem Mostecu
7. junij 2013

V Sloveniji danes obeležujemo dan slovenskih izgnancev, ki ga bo Društvo izgnancev Slovenije počastilo z dvema prireditvama, dopoldansko v ljubljanskem Mostecu in popoldansko v Mariboru. Že pred dnevi so v društvu opozorili na problematiko svojega področja, med drugim na vojne odškodnine, ki jih dolguje Nemčija.

Ivica Žnidaršič, predsednica Društva izgnancev Slovenije prejela Red za zasluge od predsednika RS Boruta Pahorja
18. maj 2022

Za zasluge pri uresničevanju pravic izgnancev in žrtev vojnega nasilja ter za dolgoletna prizadevanja za kulturo spominjanja je predsednica Društva izgnancev Slovenije, Ivica Žnidaršič, prof., v Predsedniški palači prejela red za zasluge

Čestitke Ivici Žnidaršič ob prejemu državnega odličja