Arhiv obvestil 2011

Informacijski center DIS
11. oktober 2011

Informacijski center Društva izgnancev Slovenije 1941–1945 v Ljubljani, Linhartova 13, je odprt za vse obiskovalce vsak prvi ponedeljek od 8. do 12. ure in vsako prvo sredo od 14. do 18. ure,

VABILO na osrednjo prireditev ob 70. obletnici izgona Slovencev in 20-letnem delovanju DIS v soboto, 4. junija 2011
19. maj 2011

DRUŠTVO IZGNANCEV SLOVENIJE 1941–1945 Vas vabi na osrednjo prireditev ob 70. obletnici izgona Slovencev in 20-letnem delovanju društva v soboto, 4. junija 2011, ob 11. uri pri grajskih hlevih – zbirnem taborišču za izgon Slovencev v Brestanici pri Krškem

Vabilo na redni občni zbor KO DIS Hrastnik
8. marec 2011

Vljudno vas vabimo na redni občni zbor KO DIS Hrastnik, ki bo v PETEK, 11. 3. 2011 ob 16. uri v športni dvorani na Novem Logu v Hrastniku.

Vabilo na sejo Nadzornega odbora Skupščine DIS
16. februar 2011

Vljudno Vas vabim na sejo Nadzornega odbora Skupščine Društva izgnancev Slovenije 1941–1945, ki bo v ponedeljek, 21. februarja 2011, ob 10. uri, v Ljubljani, Linhartova 13, v sobi 133.

Razstava o izgonu Slovencev in fašističnem in nacističnem nasilju tudi nad drugimi Slovanskimi narodi.
25. januar 2011

Razstavo bo odprta do 15. septembra 2011, v Mestnem muzeju v Krškem, Valvasorjevo nabrežje 4. Podatki in fotografije o genocidni politiki fašistov in nacistov do drugih slovanskih narodov so bili zbrani ob pripravah na prvi evropski kongres izgnancev in beguncev žrtev fašizma in nacizma v letih 1920–1945, ki ga je organiziralo Društvo izgnancev Slovenije 6. junija 2009 v Ljubljani, in Mednarodno konferenco o skrbi za izgnance, begunce in prisilne delavce, ki je bila 4. junija 2010, tudi v Ljubljani.

Ivica Žnidaršič, predsednica Društva izgnancev Slovenije prejela Red za zasluge od predsednika RS Boruta Pahorja
18. maj 2022

Za zasluge pri uresničevanju pravic izgnancev in žrtev vojnega nasilja ter za dolgoletna prizadevanja za kulturo spominjanja je predsednica Društva izgnancev Slovenije, Ivica Žnidaršič, prof., v Predsedniški palači prejela red za zasluge

Čestitke Ivici Žnidaršič ob prejemu državnega odličja