Arhiv obvestil 2020

Program dela Društva izgnancev Slovenije 1941‒1945 za leto 2021
7. december 2020

1. a) Organizacijska dejavnost DIS V letu 2021 bomo program Društva izgnancev Slovenije 1941‒1945 prilagajali zdravstveni situaciji in starosti članov Izvršnega odbora DIS in njegovih komisij, starost je višja od 80 let. Upoštevali bomo tudi, da je starost članov DIS in odborov krajevnih in območnih organizacij še starejša.

Dopisna seja Društva izgnancev Slovenije 1941‒1945
7. december 2020

Dne 29. oktobra 2020 smo sklicali dopisno sejo Skupščine Društva izgnancev Slovenije 1941‒1945. Vabilo in gradivo v pisni obliki je prejelo 81 krajevnih in območnih organizacij DIS, vsi člani IO DIS, predsednica Nadzornega odbora DIS, predsednik Sveta DIS in častni član DIS. Odziv na Skupščino DIS je bil zelo dober. Glasovnic niso vrnile le 2 krajevni organizaciji DIS, 1 glasovnica pa je bila vrnjena brez podpisa in žiga.

Ivica Žnidaršič, predsednica Društva izgnancev Slovenije prejela Red za zasluge od predsednika RS Boruta Pahorja
18. maj 2022

Za zasluge pri uresničevanju pravic izgnancev in žrtev vojnega nasilja ter za dolgoletna prizadevanja za kulturo spominjanja je predsednica Društva izgnancev Slovenije, Ivica Žnidaršič, prof., v Predsedniški palači prejela red za zasluge

Čestitke Ivici Žnidaršič ob prejemu državnega odličja