Arhiv obvestil 2020

Program dela Društva izgnancev Slovenije 1941‒1945 za leto 2021
7. december 2020

1. a) Organizacijska dejavnost DIS V letu 2021 bomo program Društva izgnancev Slovenije 1941‒1945 prilagajali zdravstveni situaciji in starosti članov Izvršnega odbora DIS in njegovih komisij, starost je višja od 80 let. Upoštevali bomo tudi, da je starost članov DIS in odborov krajevnih in območnih organizacij še starejša.

Dopisna seja Društva izgnancev Slovenije 1941‒1945
7. december 2020

Dne 29. oktobra 2020 smo sklicali dopisno sejo Skupščine Društva izgnancev Slovenije 1941‒1945. Vabilo in gradivo v pisni obliki je prejelo 81 krajevnih in območnih organizacij DIS, vsi člani IO DIS, predsednica Nadzornega odbora DIS, predsednik Sveta DIS in častni član DIS. Odziv na Skupščino DIS je bil zelo dober. Glasovnic niso vrnile le 2 krajevni organizaciji DIS, 1 glasovnica pa je bila vrnjena brez podpisa in žiga.

Dan odprtih vrat taborišča v Brestanici v soboto, 1. junija 2024 od 10. do 14. ure
26. april 2024

Izvršni odbor Društva izgnancev Slovenije 1941-1945 bo ob dnevu izgnancev, 7. junija, organiziral dan odprtih vrat v največjem zbirnem taborišču za izgon Slovencev, ki je bilo v grajskih hlevih in konjušnicah v Brestanici.

Predsednica DZ RS mag. Urška Klakočar Zupančič je sprejela delegacijo DIS
26. april 2024

Predsednica Državnega zbora mag. Urška Klakočar Zupančič je v četrtek, 21. 3. 2024, v Državnem zboru RS sprejela predstavnike DIS. Delegacijo DIS so sestavljali mag. Franc Žnidaršič, Alojz Rupar, Marijan Špegelj ter poznavalec odprtih vprašanj za vojno škodo mag. Gregor Kaplan.