Arhiv obvestil 2008

Erjavec obljubil izgnancem povrnitev zamrznjene rente
7. junij 2008

Krivice izgnancev mora država popraviti, je na današnjem shodu ob dnevu izgnancev v Ljubljani zatrdil minister za obrambo Karl Erjavec. Ob tem je potrdil, da je njegova stranka DeSUS v petek v državnem zboru še tretjič vložila predlog zakona o usklajevanju socialnih transferjev, s katerim bi izgnancem odmrznili zamrznjene rente.

Društvo izgnancev se pripravlja na obeležitev dneva izgnancev
5. junij 2008

Društvo izgnancev Slovenije 1941-1945 (DIS) je v Ljubljani v luči dneva izgnancev, 7. junija, priredilo novinarsko konferenco, na kateri so predstavili letošnje dogodke ob obeležitvi dneva ter spregovorili o zakonu o usklajevanju socialnih transferjev in osnutku predloga zakona o povračilu premoženjske škode iz časa druge svetovne vojne.

Vabilo na tiskovno konferenco
30. maj 2008

Vljudno Vas vabimo na tiskovno konferenco Društva izgnancev Slovenije 1941 – 1945, ki bo v SREDO , 4. JUNIJA 2008 OB 11. URI v Ljubljani, Komenskega 7, v dvorani v pritličju.

Ivica Žnidaršič, predsednica Društva izgnancev Slovenije prejela Red za zasluge od predsednika RS Boruta Pahorja
18. maj 2022

Za zasluge pri uresničevanju pravic izgnancev in žrtev vojnega nasilja ter za dolgoletna prizadevanja za kulturo spominjanja je predsednica Društva izgnancev Slovenije, Ivica Žnidaršič, prof., v Predsedniški palači prejela red za zasluge

Čestitke Ivici Žnidaršič ob prejemu državnega odličja