Arhiv obvestil 2008

Erjavec obljubil izgnancem povrnitev zamrznjene rente
7. junij 2008

Krivice izgnancev mora država popraviti, je na današnjem shodu ob dnevu izgnancev v Ljubljani zatrdil minister za obrambo Karl Erjavec. Ob tem je potrdil, da je njegova stranka DeSUS v petek v državnem zboru še tretjič vložila predlog zakona o usklajevanju socialnih transferjev, s katerim bi izgnancem odmrznili zamrznjene rente.

Društvo izgnancev se pripravlja na obeležitev dneva izgnancev
5. junij 2008

Društvo izgnancev Slovenije 1941-1945 (DIS) je v Ljubljani v luči dneva izgnancev, 7. junija, priredilo novinarsko konferenco, na kateri so predstavili letošnje dogodke ob obeležitvi dneva ter spregovorili o zakonu o usklajevanju socialnih transferjev in osnutku predloga zakona o povračilu premoženjske škode iz časa druge svetovne vojne.

Vabilo na tiskovno konferenco
30. maj 2008

Vljudno Vas vabimo na tiskovno konferenco Društva izgnancev Slovenije 1941 – 1945, ki bo v SREDO , 4. JUNIJA 2008 OB 11. URI v Ljubljani, Komenskega 7, v dvorani v pritličju.

Vrnjena je pravica do zdraviliško – klimatskega zdravljenja
16. april 2021

V zakonu o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2021 in 2022 je vrnjena tudi izgnancem in beguncem pravica do zdraviliškega in klimatskega zdravljenja, ki smo jo imeli do leta 2012.

Knjiga ob 10 obletnici delovanja Mednarodnega odbora
16. april 2021

Knjigo ob 10. obletnici delovanja Mednarodnega odbora izgnancev in beguncev žrtev fašizma in nacizma v letih 1920–1945 sta zbrala, napisala in uredila prof. Ivica Žnidaršič in mag. Gregor Kaplan.