Arhiv obvestil 2008

Erjavec obljubil izgnancem povrnitev zamrznjene rente
7. junij 2008

Krivice izgnancev mora država popraviti, je na današnjem shodu ob dnevu izgnancev v Ljubljani zatrdil minister za obrambo Karl Erjavec. Ob tem je potrdil, da je njegova stranka DeSUS v petek v državnem zboru še tretjič vložila predlog zakona o usklajevanju socialnih transferjev, s katerim bi izgnancem odmrznili zamrznjene rente.

Društvo izgnancev se pripravlja na obeležitev dneva izgnancev
5. junij 2008

Društvo izgnancev Slovenije 1941-1945 (DIS) je v Ljubljani v luči dneva izgnancev, 7. junija, priredilo novinarsko konferenco, na kateri so predstavili letošnje dogodke ob obeležitvi dneva ter spregovorili o zakonu o usklajevanju socialnih transferjev in osnutku predloga zakona o povračilu premoženjske škode iz časa druge svetovne vojne.

Vabilo na tiskovno konferenco
30. maj 2008

Vljudno Vas vabimo na tiskovno konferenco Društva izgnancev Slovenije 1941 – 1945, ki bo v SREDO , 4. JUNIJA 2008 OB 11. URI v Ljubljani, Komenskega 7, v dvorani v pritličju.

Dan odprtih vrat taborišča v Brestanici v soboto, 1. junija 2024 od 10. do 14. ure
26. april 2024

Izvršni odbor Društva izgnancev Slovenije 1941-1945 bo ob dnevu izgnancev, 7. junija, organiziral dan odprtih vrat v največjem zbirnem taborišču za izgon Slovencev, ki je bilo v grajskih hlevih in konjušnicah v Brestanici.

Predsednica DZ RS mag. Urška Klakočar Zupančič je sprejela delegacijo DIS
26. april 2024

Predsednica Državnega zbora mag. Urška Klakočar Zupančič je v četrtek, 21. 3. 2024, v Državnem zboru RS sprejela predstavnike DIS. Delegacijo DIS so sestavljali mag. Franc Žnidaršič, Alojz Rupar, Marijan Špegelj ter poznavalec odprtih vprašanj za vojno škodo mag. Gregor Kaplan.