Društvo izgnancev Slovenije

DruštvoPravni aktiDejavnostiObvestilaArhiv obvestil VestnikPublikacijePovezaveFoto arhivInformacijski center

Arhiv obvestil 2022

Novoletno voščilo
19. december 2022

Vsem članom in članicam DIS, vsem predsednikom in predsednicam KO DIS, vsem aktivnim članom in članicam odborov KO DIS, vsem bralcem Vestnika DIS in prijateljem želimo zadovoljne praznike ter srečno novo leto 2023.

Več »

Knjiga Zdenke Kaplan: Umrli Slovenci med izgonom v tujini in skrbi za njihov spomin
30. september 2022

Zdenka Kaplan v svoji najnovejši knjigi Umrli Slovenci med izgnanstvom v tujini in skrb za njihov spomin občuteno in argumentirano, tudi z vrsto dokumentov in fotografij, pripoveduje o prizadevanjih Društva izgnancev Slovenije, da bi ohranilo spomin na rojake, ki so umrli v tujini v letih druge svetovne vojne.

Več »

Novinarska konferenca ob izidu knjige Zdenke Kaplan
1. junij 2022

V prostorih Društva izgnancev Slovenije, Einspielerjeva 6 v Ljubljani, bo 3. 6. 2022 ob 11.00 novinarska konferenca ob izidu knjige Zdenke Kaplan z naslovom Umrli Slovenci med izgonom v tujini in skrbi za njihov spomin.

Več »

Ivica Žnidaršič, predsednica Društva izgnancev Slovenije prejela Red za zasluge od predsednika RS Boruta Pahorja
18. maj 2022

Za zasluge pri uresničevanju pravic izgnancev in žrtev vojnega nasilja ter za dolgoletna prizadevanja za kulturo spominjanja je predsednica Društva izgnancev Slovenije, Ivica Žnidaršič, prof., v Predsedniški palači prejela red za zasluge

Več »

Volitve v organe DIS
2. april 2022

Na Skupščini Društva izgnancev Slovenije 1941–1945 so bili 30. marca 2022 izvoljeni vsi organi Skupščine DIS. Za predsednico DIS je bila ponovno izvoljena: prof. Ivica Žnidaršič iz Ljubljane

Več »

1 2

Arhiv obvestil po letih

Obvestila
Trenutno ni novic