Društvo izgnancev Slovenije

DruštvoPravni aktiDejavnostiObvestilaArhiv obvestil VestnikPublikacijePovezaveFoto arhivInformacijski center

Arhiv obvestil 2010

Prireditev ob 65. obletnici zmage nad fašizmom in nacizmom in vrnitve iz izgnanstva na Bučki
30. junij 2010

Vljudno Vas vabimo na prireditev ob 65. obletnici zmage nad fašizmom in nacizmom in vrnitve iz izgnanstva, ki bo v soboto, 10. julija 2010 ob 11. uri, na Bučki, pred Kulturnim domom.

Več »

Mednarodna konferenca o skrbi za izgnance in prisilne delavce žrtve fašizma in nacizma v nekaterih evropskih državah
4. junij 2010

V Ljubljani je 4. in 5. junija 2010 potekala Mednarodna konferenca o skrbi za izgnance in prisilne delavce žrtve fašizma in nacizma v nekaterih evropskih državah. Delegacije iz Poljske, Češke, Slovaške, Ukrajine, Rusije, Avstrije, Srbije in Hrvaške so v referatih opisali zakone, ki so jih v teh državah sprejeli za uveljavljanje pravic žrtev fašizma in nacizma.

Več »

VABILO KO DIS RADOVLJICA
7. maj 2010

Smo v letu 2010, ki ima kar nekaj zelo pomembnih obletnic. Letos praznujemo 65. obletnico konca II. svetovne vojne in zmage nad fašizmom in nacizmom in 65. letnico vrnitve izgnancev na svoje oropane in požgane domove. Gorenjski izgnanci se bomo teh obletnic spomnili na svojem, že 10. srečanju, ki bo v soboto, 8. maja 2010, ob 10 uri v Mošnjah, pod šotorom. Letos je organizator tega Srečanja Krajevna organizacija DIS Radovljica. Slavnostni govornik bo mag. Franc Žnidaršič, poslanec Državnega zbora RS.

Več »

SIMPOZIJ V PRAGI O NASILJU MED DRUGO SVETOVNO VOJNO
25. marec 2010

V soboto, 27. marca 2010, bo na Češkem v Pragi simpozij, ki ga organaizira društvo »Krog državljanov Češke republike, izgnanih leta 1938 z obmejnih ozemelj«. Na simpoziju bo govor o zamolčanem sporazumu med Hitlerjem, Francijo in Anglijo, ki je bil sklenjen 29. septembra 1938 o priključitvi Sudetov k tretjemu rajhu in nacističnemu nasilju nad Čehi v času okupacije celotne Čehoslovaške leta 1939.

Več »

Vsebina Mednarodne konference v Ljubljani
8. junij 2010

Za predsednico odbora je bila soglasno izvoljena predsednica Društva izgnancev Slovenije Ivica Žnidaršič.

Več »

1 2

Arhiv obvestil po letih

Obvestila
Trenutno ni novic